אורז פירות יבשים
חומרים :
2 כוסות אורז
50 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים
50 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין
להגשה : 100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים חצי כוס שמן זית
מלח לפי טעם
2 מקלות קינמון
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
בסיר עמוק מחממים את השמן זית ומכניסים פנימה את האורז .
מטגנים עד למצב בו האורז הופך לצבע פנינה וחם למגע אצבעות .
מוסיפים את הפירות היבשים מתבלים במלח ומערבבים היטב.
יוצקים פנימה את המים הרותחים מוסיפים את מקל הקינמון מערבבים ומכסים את הסיר היטב.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ18 דקות בדיוק ומכבים את האש .
ממתינים 5 דקות נוספות ומסירים את המכסה .
בעזרת מזלג פותחים את האורז ומגישים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.